κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

γυναικες του κοσμου.....












ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ…




ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ… ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ…

PUBLISHED ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10, 2011 BY SOFIAATHANASIADOU

Αυτο το βιβλίο (κυκλοφορει και σε ταινια) ειναι αληθινή μαρτυρία ζωής και ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου που δεν παραδωσε τα οπλα ή αφέθηκε στη μοιρα του!

Ποτε Όλα στη ζωη δεν ερχονται ρόδινα και υπάρχουν πολυ χειρότερα παραδείγματα απο ανθρώπους που παλεύουν για πράγματα ,δικαιωματα που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα …Όμως στη ζωη τίποτα δεν είναι δεδομένο τουλάχιστον όχι για όλους … Έχουμε ευθύνη και εμείς οι “ελεύθεροι” να κοιτάμε πέρα απο την μύτη μας και να πολεμάμε στο πλευρό όσων είναι λιγότερο ευνοημενων .. Γινονται εγκλήματα σε όλο τον κόσμο στο όνομα της θρησκείας και του φανατισμού … Του ήθους και των πρέπει …
Ας ενδιαφερθουμε για τις αδικίες
Ας παλεψουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτων των παιδιών !!
Όταν είσαι Μάμα τότε Όλα τα παιδια είναι και δικα σου!

Η Γουοριν που στα Σομαλικα σημαίνει λουλουδι της ερήμου γεννήθηκε απο νομαδες γονείς…
Στα 3 της χρόνια της έγινε αφαίρεση της γυναικείας της φύσης και μετα συρραψη οσου δέρματος απέμεινε αφήνοντας μόνο 1 τρυπουλα στο μέγεθος σουσαμιου για να μπορει να ουρει ….
Η αφαίρεση έγινε απο μια “γιατρεσα” της φυλής της χωρίς ναρκωση η ίχνος υγιεινής ….
Απο την “επέμβαση” η ιδια επαθε σοβαρη μολυνση ενω οι 2 μεγαλύτερες αδερφές της δεν  κατάφεραν να επηζησουν …
Αναγκαίο κακο, αφου οποιο κοριτσάκι δεν κάνει την απάνθρωπη αυτη αφαίρεση αντιμετωπίζεται σαν πορνη και αμαρτωλή ! Τα γυναικεια γεννητικα οργανα θεωρουνται υπολειματα των αντιστοιχων ανδρικων και πιστευουν οτι υποβιβαζουν τον αντρα…Πολλες φορες η συρραφη γινεται με τετοιο τροπο ωστε να ικανοποιουνται οι μελλοντες συζηγοι…
Να ενημερώσω πως αυτοι οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι ,αλλα στο κορανι πουθενα δεν αναφέρει ότι πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο… Θελω να πω πως οτι γινεται δεν τους το υπαγορεύει, υποχρεωνει, η θρησκεία τους…
Είναι απλα και μονο ένα τοπικό έθιμο !
Τα κοριτσια αυτα μένουν έτσι σε αυτη την κατάσταση μέχρι να τις παντρεψουν ,(πουλήσουν ουσιαστικά με κάποιον μεγαλύτερο και τις περισσότερες φορές παντρεμένο με πάνω απο 2,3 η και 4 φορές
Εκει οι άντρες έχουν αυτο το δικαίωμα ).
Και τότε ο άντρας παίρνει ένα ξυράφι τις κόβει κατα μήκος …
Αυτα τα παιδια αργότερα γινονται γυναίκες καταδικασμένες να μην νιώσουν ποτε ευχαρίστηση ….
Οι μητέρες με την παθητικη τους σταση απλα επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτοσ ο φαύλος κύκλος ανημπορες να αντιδράσουν σε ένα ανδροκραρουμενο καθεστώς …
Η Γουοριν τα κατάφερε να ξεφύγει απο αυτόν που την πούλησε ο πατέρας της και να κάνει μια τρομερη καριέρα στο χώρο του μοντελινγκ ενω δημοσιεύοντας την ιστορια της αφυπνισε μέχρι και τον ΟΗΕ !
Ο Κοφι Αναν την έχρισε πρεσβυρα της ΟΥΝΕΣΚΟ
Και την βοήθησε στην μάχη που δινει ακομα  για να σταματήσουν να κατακρεουργουν τα γενετικά όργανα των κοριτσιών …
Δυστηχως 6000 κορίτσια την ημέρα ακρωτηριαζονται ακόμα και στις μέρες μας σε όλο τον κόσμο !
Το παράλογο αυτο έθιμο δεν έχει σταματήσει ….
Συμφωνα με την συνεντευξη που εδωσε η Γουορις πριν ενα χρονο οταν επισκεφτηκε τη χωρα μας στο ετησιο φεστιβαλ κινηματογραφου Θεσσαλονικης , αποκαλυψε πως δεν συμβαίνει μονο στην Αφρική,  αλλά και στην Τουρκία, όπως ανακάλυψε πριν από δυο χρόνια, στην κουρδική κοινότητα, στην Ασία, την ευρωπη ακομα και στην Αμερικη…. Οπουδήποτε οι άνθρωποι ακούνε φανατισμενα  τι τους λένε να κάνουν χωρίς να ψάχνουν, πιστεύοντας λανθασμένα πως το λέει το Κοράνι.
-«Δεν ξέρω αν είμαι σε καλό ή σε κακό δρόμο, αλλά είμαι σίγουρη πως το θέμα δεν θα αργήσει να τελειώσει», είπε κλαίγοντας με αναφιλητά. «Το πρωί κράτησα στην αγκαλιά μου το κοριτσάκι μου, ένα τέλειο πλάσμα, την ίδια στιγμή που καταστρέφουν χιλιάδες κοριτσάκια χωρίς λόγο, σε όλες τις μεριές του πλανήτη. Γιατί; Ζω σε ένα υπέροχο σπίτι, έχω πολλά χρήματα, υγεία και ευτυχία αλλά δεν θα ησυχάσω αν δεν σταματήσει να χύνεται παιδικό αίμα με αυτό τον βάρβαρο τρόπο….
Τα επισημα στατιστικα στοιχεια δειχνουν πως :
Συνολικά 140 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή και ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 2 εκατομμύρια.
Μόνο της Αφρική 92 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
Μέχρι και σήμερα συνιστά μια βάρβαρη τακτική που προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία της γυναίκας.
H Γουορις περιγραφει γλαφυρα το περιστατικο :
“Η Τσιγγάνα έχωσε τα δάκτυλά της σε ένα ταγάρι που φορούσε κι έβγαλε μια σπασμένη λεπίδα ξυραφιού.
Έφτυσε πάνω της και τη σκούπισε στην ποδιά της.
Αφού την καθάρισε, μου έδεσε τα μάτια με ένα μαντίλι για να μη βλέπω.
Το επόμενο πράγμα που ένιωσα ήταν να κόβουν τη σάρκα μου…
Άκουσα τον πνιχτό ήχο της λεπίδας που πριόνιζε πέρα-δώθε το δέρμα μου…
Τα πόδια μου άρχισαν να τρέμουν και να τραντάζομαι ανεξέλεγκτα.
Προσευχήθηκα να τελειώσει γρήγορα.
Κι έτσι έγινε, γιατί λιποθύμησα.
Όταν ξύπνησα αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα ούρησης…
Η παράδοση της κλειτοριδεκτομής είναι κυρίως διαδεδομένη στην Αφρική και την Ασία και συνήθως οι πρακτικές που ακολουθούνται στη διάρκεια της επέμβασης είναι πρωτόγονες.
Για τον ακρωτηριασμό χρησιμοποιούνται κυρίως γυαλιά, κοφτερές πέτρες και σκουριασμένα ξυραφάκια, ενώ στη συνέχεια η περίθαλψη των κοριτσιών γίνεται με βότανα και αλοιφές.
Η κλειτοριδεκτομή εκτός των μόνιμων επιπλοκών, όπως στέρηση της γενετήσιας απόλαυσης, ευθύνεται επίσης σε μεγάλο ποσοστό για τη μητρική θνησιμότητα, λόγω επιπλοκών στη γέννα.
Σύμφωνα με τη διδάκτορα Ιστορίας κ. Αριάνδη Γερούκη, όσοι λαοί προχωρούν σε αυτό το έθιμο έχουν την πεποίθηση ότι η γυναικεία κλειτορίδα αποτελεί απομεινάρι του αντρικού φύλου στη γυναίκα και πρέπει οπωσδήποτε να απαλειφθεί ως κάτι ακάθαρτο και επικίνδυνο για τον άνδρα.
Πιστεύεται ακόμη ότι με τη πάροδο του χρόνου η κλειτορίδα θα μεγαλώσει ανεξέλεγκτα και θα απειλήσει ίσως κάποια στιγμή την ακεραιτότητα του αρσενικού, για αυτό και η αφαίρεσή της γίνεται σε πολύ μικρή ηλικία.
Οι γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή θεωρούνται ακάθαρτες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.
Υπάρχουν τρεις τύποι κλειτοριδεκτομής:
το κόψιμο της άκρης της κλειτορίδας, η ολική αφαίρεση της κλειτορίδας και ο τρίτος , ο πιο σκληρός, ο οποίος ονομάζεται φαραωνική περιτομή συνιστά την αποκοπή ολόκληρης της κλειτορίδας, των εσωτερικών και εξωτερικών μεγάλων χειλέων και στη συνέχεια γίνεται συρραφή της εισόδου του κόλπου….
Η Γουορις ειναι μια γυναικα η οποια αξιζει να αποτελει ινδαλμα για τα παιδια μας…Ενας ανθρωπος που δεν το εβαλε κατω ..πολεμησε και προσπαθησε να ξεφυγει απο το πεπρωμενο της. Ειναι μια γυναικα γεννημενη μαχητης! Δεν θα μπορεσω να καταλαβω ποτε τους λογους που επετρεψε η μητερα της να συμβει κατι τετοιο… Πως δεχτηκε να την πουλησει ο πατερας της για 5 καμηλες… Σεβομαι τα εθιμα του καθε λαου αλλα οχι οταν καταντανε απανθρωπα…
Σας προτεινω να διαβασετε το βιβλιο οπως επισης και να δειτε την ταινια ανεπιφυλακτα! Ενα δειγμα στο τρειλερ που ακολουθει…



Fashion trend: Boho style...............

Για θηλυκές και κομψές εμφανίσεις με χαλαρή διάθεση.
Το boho style αποτελεί μία αγαπητή τάση για μοδάτες εμφανίσεις καιπολλές celebrities είναι αυτές που το υιοθετούν στο προσωπικό τους look. Αποτελεί ένα είδος στυλ που δημιουργεί θηλυκές και κομψές εμφανίσεις και κάθε γυναίκα μπορεί να το προσαρμόσει στο στυλ της καθώς έχει τη δύναμη να συνδυάζει το hippie, ethnic, rock, vintage, και girly ύφος σε μία εμφάνιση. Αποπνέει χαλαρή διάθεση και συγχρόνως μπορεί να πετύχει εντυπωσιακές εμφανίσεις. Έτσι, συνδυάστε το απλό λευκό τοπ σας με ένα παντελόνι με ethnic σχέδια και το δερμάτινο jacket σας για μίαboho-chic καθημερινή εμφάνιση. Ακόμη, μία cozy ζακέτα ή ένα πανωφόρι με navajo prints είναι αρκετά για να δώσουν τη boho διάθεση στο καθημερινό denim look σας. Για εσάς που έχετε girly διάθεση στο boho style σας, επιλέξτε ένα κοντό φόρεμα με μποέμ σχέδια ή ένα maxi vintage φόρεμα με τη δαντέλα ως κυρίαρχο στοιχείο. Μην ξεχνάτε πως τα αξεσουάρ παίζουν σημαντικό ρόλο για ένα επιτυχημένο boho style, όπως ένα vintage metallic ή ξύλινο κολιέ με πολλά bangles φορεμένα μαζί και ένα μαντήλι με boho prints ή ένα stylish καπέλο.
Δείτε παρακάτω μερικά στυλάτα boho looks για να πάρετε ιδέες: