κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....

ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Υπέροχες οι ζεστές σοκολάτες.

Υπέροχες οι ζεστές σοκολάτες. Φοβερά τα αρωματικά αφεψήματα που κρύβεις στο ντουλάπι. Οι γιορτές όμως επιβάλλουν να κάνεις το κάτι παραπάνω. Και αυτό το παραπάνω σημαίνει το ζεστό σου ρόφημα να είναι ένα ημιαλκοολούχο ποτό. Όχι για να μεθύσεις. Όχι για να τα σπάσεις. Απλά για να μπεις στο κλίμα των εορτών όπως πρέπει.
Εξάλλου είναι πάντα τυραννική η επιλογή ανάμεσα σε έναν καφέ, μια σοκολάτα ή ένα χωνευτικό λικέρ μετά το εκάστοτε εορταστικό γεύμα ή δείπνο. Και γιατί να πρέπει άλλωστε να επιλέξεις όταν μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις μερικά από αυτά για να δημιουργήσεις το δικό σου ποτό.
Πρόσεχε μόνο να μην το παρακάνεις με οποιοδήποτε από τα παρακάτω. Είναι όλα αρκετά σχετικά βαριά για το στομάχι ροφήματα.

Rum & Orange Chocolate

Η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι και η προσωπική μου αγαπημένη. Το ρούμι και το πορτοκάλι δένουν αρμονικά τόσο μόνα τους όσο και σε ένα γλυκό ρόφημα όπως η σοκολάτα.

30 γρ σκόνη κακάο
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγο αλάτι
750 ml γάλα
120 γρ σοκολάτα γάλακτος
120 γρ μαύρη σοκολάτας
90 ml Cointreau
120 ml μαύρο ρούμι
zest προτοκαλιού
σαντιγί
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις το κακάο με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτεις το γάλα και τις σοκολάτες και ανακατεύεις. Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες. Χτυπάς ελαφρά με το κουτάλι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις το Cointreau. Σερβίρεις σε κούπες, περνώντας το zest από το χείλος κάθε κούπας για να είναι κάθε γουλιά αρωματισμένη. Γαρνίρεις με την σαντιγί, τα zest του πορτοκαλιού και προαιρετικά καραμελωμένα κομματάκια από φλούδα πορτοκαλιού.

Eggnog με nutella

Το eggnog είναι από τα πολύ διαδεδομένα Χριστουγεννιάτικα ροφήματα. Στο εξωτερικό. Σε πολλούς πέφτει βαρύ λόγω των αυγών αλλά αυτή η εκδοχή είναι ιδανική.
 
8 αυγά
100 γρ ζάχαρη
170 γρ Nutella
700 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
500 ml παλαιωμένο ρούμι
φουντούκια ψημένα
Χωρίζεις τα αυγά σε ασπράδια και κρόκκους. Βάζεις τα ασπράδια σε ένα mixer και τα χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα για μισό λεπτό. Αυξάνεις την ταχύτητα και περιμένεις να χτυπηθούν καλά για περίπου 1μιση λεπτό. Με το mixer ανοιχτό προσθέτεις την μισή ζάχαρη και χτυπάς για μισό λεπτό. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπωλ. Βάζεις τους κρόκκους μαζί με την άλλη μισή ζάχαρη στο mixer και χτυπάς για 2 λεπτά. Προσθέτεις την nutella και χτυπάς για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Συνεχίζεις με το γάλα, την κρέμα και το ρούμι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Με μια σπάτουλα ρίχνεις το μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα των κρόκκων και χτυπάς με ένα σύρμα ή την σπάτουλα μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Γαρνίρεις κάθε κούπα με μερικά φουντούκια.

Ζεστό κρασί με μέλι

Υπάρχει το κλασικό ζεστό κρασί που σερβίρουν στην κεντρική Ευρώπη και το αρωματίζουν με γαρύφαλλα, πιπέρια και μοσοχκάρυδο. Και υπάρχουν και οι παραλλαγές τους, σαν αυτή εδώ.

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750ml)
180 ml νερό
250 γρ. μέλι
15 μαύρους βώλους πιπεριού
2 στικ κανέλας
zest λεμονιού
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις το κρασί, το νερό, τα στικ κανέλας τα πιπέρια και το μέλι. Ζεσταίνεις μέχρι να έχει αρκετούς ατμούς και να σιγοβράζει. Σερβίρεις σε γυάλινες κούπες με ένα μικρό κομματάκι zest λεμονιού και προεραιτικά ένα στικ κανέλας.

Peppermint piper

Η σοκολάτα έχει την μαγική ιδιότητα να ταιριάζει με πολλά από τα αλκοολούχα ποτά. Τεκίλα, ρούμι, ουίσκι είναι στην λίστα με τα αγαπημένα της. Σε αυτό το ρόφημα χρησιμοποιείς τεκίλα.
 
45 ml τεκίλα Anejo
Ζεστή σοκολάτα (φτιαγμένη με γάλα, όχι μόνο νερό)
1 στικ κανέλας
1 peppermint στικ
Λίγη κρέμα βανίλιας
Σε μία κούπα για irish coffee ή σε μία οποιαδήποτε κούπα ανακατεύεις ελαφρά την τεκίλα με την σοκολάτα. Προσθέτεις τα δύο στικ και ανακατεύεις για να δώσουν κι αυτά το άρωμά τους. Η ζεστή σοκολάτα θα τα βοηθήσει στο να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Γαρνίρεις με λίγη κρέμα βανίλιας και σερβίρεις.

Bourbon toddies

Ζεστό και πολύ αρωματικό ρόφημα. Αν το Blue Blazer είναι γιατρικό για το κρύωμα, αυτό είναι ιδανικό για κάθε χειμωνιάτικη ημέρα. Με ρέγουλα όμως.
 
1 λίτρο μηλίτη
1 στικ κανέλας
2 αστέρια γλυκάνισου
χυμό ενός λεμονιού
240 ml bourbon
40 γρ. βούτυρο
Βάζεις τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνεις καλά σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνεις στην φωτιά μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο μισό. Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και το bourbon και ανακατεύεις καλά μέχρι να συνδυαστεί και να ζεσταθεί όλο το μείγμα. Αν δεν είναι να καταναλωθεί αμέσως, το αφήνεις στο κατσαρολάκι, σκεπασμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Irish coffee

Κλασικό ρόφημα που ενδέχεται να έχεις δοκιμάσει ήδη. Βέβαια οι περισσότεροι βάζουν απλά whiskey. Ενώ είναι η κρέμα του whiskey που κάνει την διαφορά.

40 ml από ένα κρεμώδες λικέρ whiskey
40 ml Ιρλανδικό whiskey
Ζεστό καφέ της επιλογής σου
1 κουταλιά σαντιγί
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ανακατεύεις το whiskey με το λικέρ σε ένα ποτήρι ή μία κούπα και γεμίζεις το υπόλοιπο με καφέ. Αφήνοντας χώρο μόνο για λίγη σαντιγί. Γαρνίρεις με λίγο μοσχοκάρυδο για το άρωμα.



Πώς θα φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα!



Τι θα χρειαστούμε

  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας 100 γρ.
  • ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε
  • 1 ξύλο κανέλας



Πώς θα την ετοιμάσουμε
  1. Σε μια κατσαρόλα και πάνω σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Προσέξτε μην τα βράσετε!
  2. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε τα κομματάκια σοκολάτα μέσα στο μείγμα που ζεσταίνεται στη φωτιά και ν΄ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, για να λιώσει σωστά και ομοιόμορφα, κι έπειτα να την αναμίξετε με το γάλα.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα και σερβίρετε με ένα ξυλαράκι κανέλας στην κούπα
Συνδυάστε την υπέροχη ζεστή σας σοκολάτα με μπισκότα ή μαρσμέλοους κι απολαύστε την!





Κόκορας γεμιστός με κρούστα μουστάρδας Hellmann’s



Συστατικά





  • κόκορας περίπου 2-3 κιλά (προτιμότερο το καπόνι) αλανιάρη
  • ½ φλιτζάνι κράνμπερι
  • φλιτζάνια κάστανα βρασμένα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδα Κορινθιακή
  • 100 γρ. γιαούρτι πρόβει��
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s
  • κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Υλικά για την Κρούστα: ½ φλιτζάνι Φυτίνη
  • ποτηράκι πετιμέζι
  • 100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • φλιτζάνι μουστάρδα απαλή Hellmann’s
  • κ.σ μέλι
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής:





  1. 1- Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά για την κρούστα.
    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. 2- Αναμειγνύω τα κάστανα, τα κράνμπερι, τις σταφίδες, το γιαούρτι και την μουστάρδα. Καρυκεύω τη γέμιση με την πάπρικα. Αλατοπιπερώνω και γεμίζω με αυτό το μίγμα τον κόκορα.
  3. 3- Αλατοπιπερώνω καλά το εξωτερικό του κόκκορα και τον αλείφω καλά με το μίγμα φυτίνη, μουστάρδα, μέλι, πετιμέζι και μπαχάρι
  4. 4- Βάζω τον κόκορα σε ταψί φούρνου και τον ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.  Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
  5. 5- Ξεσκεπάζω τον κόκορα και αφήνω να ψηθεί για μια ώρα ακόμη.


Βασιλόπιτα τέλεια εύκολη 



Υλικά
 1 Φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα 
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η βιτάμ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα 
Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε  στο μπλέντερ ΄χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και  το αλάτι και το ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μίγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψυχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο  50 [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
 ρίχνετε μέσα το μίγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επι 40 λεπτά περίπου.
Οταν κρυώσε κοσκινίζετε επάνω σε όλη την επιφάνεια  ζάχαρη ά.χνη 
Μήν ξεχάστε το νόμισμα!!ΤυλΊξτε σε ένα κομματάκι  αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο .




Μελομακάρονα του Παρλιάρου






Τι χρειαζόμαστε:




  • 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 530 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. άχνη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού σόδα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα ή και περισσότερο
  • 1/6 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • καρύδια χοντροκομμένα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 100 γρ. μέλι για το μέλωμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας.
  2. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε.
  3. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μετά φτιάχνουμε τα μελομακάρονα. Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε την άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί.
  6. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει).
  7. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη ή σίτα ή κόσκινο προκειμένου να τους δώσουμε μια ωραία όψη.
  8. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
  9. Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν.
  10. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Απαιτούμενος χρόνος: 1 ½-2 ώρες
Ο κ. Παρλιάρος στην εκπομπή τόνισε ότι: Τα υλικά τα ανακατεύουμε πάρα πολυ απαλά, διαφορετικά όταν τα πλάσουμε και μέχρι να ψηθούν θα βγάλουν όλο το λάδι τους και δε θα γίνουν αφράτα! Αμέσως μόλις βγούν απο το φούρνο τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι! Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά σε όλους σας!